Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - AMARANTOVÝ CHLÉB - bez lepku

LABUMIX® - AMARANTOVÝ CHLÉB - bez lepku

LABUMIX® - AMARANTOVÝ CHLÉB - bez lepku
LABUMIX® - AMARANTOVÝ CHLÉB - bez lepku

  • 53 Kč s DPH
  • Dostupnost: Skladem

Směs pro přípravu amarantového chleba - bez lepku

Složení: deproteinovaný pšeničný škrob vhodný pro bezlepkovou dietu, rýžová mouka, amarantová mouka (10%), bramborový škrob, jedlá sůl, stabilizátory:(xanthan, tara guma, hydroxypropylmethylcelulosa), koření, cukr, barvivo:karamel.

Hmotnost: 400 g

Výživové hodnoty na 100g výrobku:

Energie: 1394 kJ - 333 kcal, Tuky: 0,8g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2g, Sacharidy: 74g - z toho cukry: 1,5g, Bílkoviny: 3,2g, Sůl: 2,5g.

Návod na přípravu chleba v domácí pekárně:

Ke 400g směsi přidáme 390-405g vody, 15g čerstvého droždí a 2 lžíce oleje. Nastavíme domácí pekárnu na bezlepkový program, který by měl umožnit 10 minut intenzivního hnětení a kynutí při teplotě cca 35°C po dobu 55 minut. Vykynuté těsto bez dalšího míchání péct při teplotě 200°C po dobu 40 minut a dalších 30 minut při teplotě 170°C. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce. (Tip: V průběhu hnětení těsta, domácí pekárnu otvírejte a kontrolujte, zda hnětení probíhá v pořádku, ulpělé zbytky těsta shrneme pomocí gumové stěrky směrem k hnětacímu háku. Těsto musí tvořit celistvou kouli, nesmí být řídké. Po ukončení hnětení můžeme vyjmout hnětací háky pomocí ruky namočené ve vodě, mokrou gumovou stěrkou těsto následně namačkáme na dno formy a uhladíme po povrchu-vyjmutím hnětacích háků zamezíme opětovnému nechtěnému hnětení.)

Návod na přípravu chleba pro pečení ve formě: 

Ke 400g směsi přidáme 440g vody a 15g čerstvého droždí. Hněteme 3 minuty na 1.stupeň, přidáme dvě lžíce oleje a hněteme dalších 5 minut na 2.stupeň. Těsto rozdělíme do dvou forem, namačkáme do formy pomocí mokré stěrky a necháme přikryté kynout po dobu 45-55 minut při teplotě 32-35°C. Pečeme po dobu 20 minut při teplotě 200°C, dalších 40 minut při teplotě 160°C. Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Nahoru

Copyright © 2018 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky - vše bez lepku a z kvalitních surovin.