Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - SWEET - bez lepku

LABUMIX® - SWEET - bez lepku

LABUMIX® - SWEET - bez lepku
LABUMIX® - SWEET - bez lepku

  • 62 Kč s DPH
  • Dostupnost: Skladem

Směs pro sladké pečení - bez lepku   

Vhodné pro kynutá i třená těsta, ideální na vánoční cukroví

Složení: deproteinovaný pšeničný škrob vhodný pro bezlepkovou dietu, rýžová mouka, sójová mouka, sušené vaječné žloutky, bramborový škrob, jedlá sůl, stabilizátory (xanthan, guma tara), aroma.

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energie: 1570 kJ - 375 kcal, Tuky: 6,2g - z toho nasycené mastné kyseliny: 1,1g, Sacharidy: 66g - z toho cukry: 2,6g, Bílkoviny: 9,4g, Sůl: 0,3g.

Hmotnost: 500g

Návod na přípravu lineckých koleček, cukroví:

Potřebné suroviny: 170g másla nebo margarínu, 250g směsi LABUMIX®-SWEET, 90g moučkového cukru, lžíce vody.

Postup: z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout min. 2 hodiny v chladu, poté těsto rozválíme válečkem a vykrajujeme libovolné tvary, pečeme při teplotě 180°C po dobu cca 7 minut podle velikosti kousků cukroví.

Návod na přípravu makovníku:

Potřebné suroviny: 4 celá vejce, 140g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 ml mléka, 100ml rozpuštěného másla nebo oleje, 15g kypřícího prášku, 60g mletého máku, 100g směsi LABUMIX®-SWEET.

Postup: žloutky ušleháme s cukrem, pomalu přilejeme máslo nebo olej, postupně přidáváme střídavě mléko a suchou směs připravenou ze směsi LABUMIX®-SWEET, máku a kypřícího prášku, nakonec pomalu vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme ve formě na bábovku 55-60 minut nebo na plechu vymazaném olejem a vysypaném mletými mandlemi po dobu cca 30 minut při teplotě 160°C. tip: mák můžeme nahradit celozrnnou pohankovou moukou-připravíme tak celozrnnou bábovku (místo máku použijeme 80g celozrnné pohankové mouky a 80g směsi LABUMIX®-SWEET).

Těsto na záviny:

Potřebné suroviny: 1 hrnek LABUMIX®-SWEET, 1/4 hrnku vody, 1/2 kostky změklého másla, sůl.

Postup: smícháme vše v hladké těsto-pokud se zdá, že příliš lepí, tak přidáme trochu víc směsi. Těsto necháme minimálně 2 hodiny odležet v chladu, pak vyválíme plát, podsypáváme například hladkou rýžovou moukou, naplníme strouhanými jablky, ochutíme skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozinky, sušené ovoce, apod.) zavineme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při teplotě 180°C cca 35-40 minut. 

Roláda:

Potřebné suroviny: 80g cukru krupice, 4 celá vejce, 90g směsi LABUMIX®-SWEET, 15g kypřícího prášku.

Postup: vše vyšleháme v hladkou hmotu, pečeme na pečícím papíře cca 12 minut při teplotě 160°C. Roládu po upečení zavineme ještě teplou pomocí pečícího papíru. Po vychladnutí rozvineme, naplníme marmeládou, krémem a podobně a znovu opatrně zavineme.

Kynuté těsto na záviny, koláče: 

Potřebné suroviny: 200g směsi LABUMIX®-SWEET, 25g čerstvého droždí, 30g cukru krupice, 1 celé vejce, 40g rozpuštěného másla, špetka soli, 150g mléka.

Postup: z kvasnic, vlahého mléka a trošky cukru připravíme kvásek, zamícháme si směs s cukrem, přidáme vykynutý kvásek, ostatní ingredience a uhněteme těsto. Vál si posypeme hladkou rýžovou moukou, vyválíme z připraveného těsta plát, který plníme dle vlastní chuti. Zavineme a necháme kynout na teplém místě cca 45 minut. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 160-170°C přibližně 35-40 minut. U koláčů postupujeme stejně, ihned po uhnětení těsta tvarujeme a plníme koláče, které necháme na teplém místě kynout. Následně potřeme rozšlehaným vejcem, přidáme posypku a pečeme jako kynutý závin.

Další recepty najdete v odkazu: ŠKOLA LABUMIX,RECEPTY na těchto webových stránkách.

Nahoru

Copyright © 2018 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky - vše bez lepku a z kvalitních surovin.