Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / Těstoviny, cereálie, pochutiny / Moučka z hroznových jader

Moučka z hroznových jader

Moučka z hroznových jader
Moučka z hroznových jader

  • 65 Kč s DPH
  • Dostupnost: Skladem

Moučka je bez lepku a bez laktózy. Velice bohatá na vlákninu. (obsahuje 84 %, z toho 64 % enzymatické vlákniny). Dále je bohatá na přírodní antioxidanty, jako jsou Katechin a Epikatechin a především OPC Procyanidin. Procyanidin je nejsilnější známý antioxidant, asi 50x silnější než vitamín E. Toto množství bylo objeveno pouze v moučce z hroznových jader. Moučka napomáhá k cílené přirozené ochraně. Je vyznamenaná CMA-Spezialitätenpreis 2003. Moučku je možné užívat denně jako přírodní doplněk k výživě.

VITIS Moučka z hroznových jader se získává po vylisování oleje pomletím pokrutin. Tyto pokrutiny obsahují OPC což je velice silný antioxidant, v tomto množství byl doposud objeven jen v hroznovém jádru.

Moučka z hroznových jader se snadno používá. Přidává se jako přísada (5 - 7%) do těst: Nejen chléb, ale i koblihy, pizza, pečivo a koláče mohou být obohaceny pěti až sedmi procenty moučky. Příslušné množství obvyklé mouky se nahradí moučkou z hroznových jader, která má neutrální chuť. Moučku jako samotný prášek můžeme použít také jako přídavek do jogurtu nebo müsli – jednu čajovou lžičku zamíchat. Může být použita k pomoučnění masa nebo ryb před smažením. Místo trojobalu z mouky,vajec a strouhánky,který nasákne tukem maso jednoduše v moučce obrátit nebo moučkou poprášit a opéct na oleji z hroznových jader lisovaném za studena. Pečeně zůstává zvlášť šťavnatá a je pěkně křupavá.

Min.trvanlivost: minimálně dva roky

Hmotnost: 250 g

Nahoru

Copyright © 2018 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky - vše bez lepku a z kvalitních surovin.