Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - TMAVÝ CHLÉB - bez lepku

LABUMIX® - TMAVÝ CHLÉB - bez lepku

LABUMIX® - TMAVÝ CHLÉB - bez lepku
LABUMIX® - TMAVÝ CHLÉB - bez lepku

  • 53 Kč s DPH
  • Dostupnost: Skladem

Směs pro přípravu tmavého chleba - bez lepku

Složení: deproteinovaný pšeničný škrob vhodný pro osoby s nesnášenlivostí lepku, rýžová mouka, pohanková mouka, jedlá sůl, bramborové vločky, stabilizátory (xanthan, tara guma, hydroxypropylmethylcelulosa), koření, cukr, barvivo:karamel.

Směs neobsahuje alergeny.

Výživové údaje na 100g výrobku:

Energie: 1388kJ-332kcal, Tuky: 0,5g-z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g, Sacharidy: 76g-z toho cukry:1,3g, Bílkoviny:2,8g, Sůl:2,5g.

Hmotnost: 400 g

Návod na přípravu chleba v domácí pekárně: 

Ke 400 g směsi přidáme 380 g vody, 15 g čerstvého droždí a 2 lžíce oleje. Nastavíme domácí pekárnu na bezlepkový program "gluten free", který umožní 10 minut intenzivního hnětení a kynutí při teplotě 35°C po dobu 55 minut. Vykynuté těsto se peče bez dalšího míchání při teplotě 200°C po dobu 40 minut a dalších 30 minut při 170°C. Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Návod na přípravu chleba ve formě: 

Ke 400 g směsi přidáme 400-420g vody a 15 g čerstvého droždí. Hněteme 3 minuty na 1. stupeň, přidáme dvě lžíce oleje a hněteme dalších 5 minut na 2. stupeň. Těsto rozdělíme do dvou forem, namačkáme do forem pomocí mokré stěrky a necháme přikryté kynout po dobu 45-55 minut při teplotě 32-35°C. Pečeme po dobu 20 minut při teplotě 200°C a dalších 40 minut při teplotě 160°C. Po upečení vyklopíme chéb z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Návod na přípravu tmavé veky nebo dalamánků:

Ke 400g směsi přidáme 336g vody a 15g čerstvého droždí. Hněteme 3 minuty na 1.stupeň, přidáme 15g oleje a hněteme dalších 5 minut na 2. stupeň. Těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme mokrýma rukama 2 večky, které klademe na plech, pokrytý pečícím papírem(můžeme tvarovat menší dalamánky nebo housky). Je důležité zpracovávat těsto silou, zamezíme tak tvorbě vzduchových kapes při pečení. Těsto můžeme také rozdělit do dvou ošatek a získáme tak ošatkový chléb. Těsto necháme 45-55 minut kynout při teplotě 32-35°C při 80% relativní vzdušné vlhkosti. Pečeme 15 minut při 220°C, dalších 15 minut na 200°C a posledních 15 minut na 180°C. Po upečení necháme večky vychladnout na mřížce.

 

Nahoru

Copyright © 2018 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky, koláče, moučníky, dorty - vše bez lepku a z kvalitních surovin.