Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - BASE - bez lepku - základní směs na pečení

LABUMIX® - BASE - bez lepku - základní směs na pečení

LABUMIX® - BASE - bez lepku - základní směs na pečení
LABUMIX® - BASE - bez lepku - základní směs na pečení

  • Ceny uvidí jen přihlášení zákazníci
  • Dostupnost: Skladem

Základní směs pro přípravu sladkých a slaných těst, na zahušťování atd. - bez lepku

Neobsahuje deproteinovaný pšeničný škrob, ani sójovou mouku. Směs je vyrobena pouze z přirozeně bezlepkových surovin.

Složení: škrob( bramborový, kukuřičný, tapiokový), rýžová mouka, pohanková mouka, kukuřičná mouka, stabilizátor: xanthan.

Výživové údaje na 100g výrobku: 

Energie: 1496 kJ/357 kcal, Tuky: 0,8g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2g, Sacharidy: 81g - z toho cukry: 0,5g, Bílkoviny: 5,0g, Sůl: 0,03g.

Hmotnost: 1 kg


Návod na přípravu bábovky: 

Potřebné suroviny: 200g směsi LABUMIX®-BASE, 3 vejce, 150g cukru (nejlépe třtinového), kelímek (200g) pomazánkového másla, vanilkový cukr, 5 lžic mléka,  kypřící prášek, citrónová šťáva z půlky citrónu, špetka soli. (můžeme přidat i 3 polévkové lžíce rumu-zlepšuje těsto)

Postup: oddělíme žloutky a bílky, vyšleháme sníh z bílků. Žloutky šleháme s cukrem, přídáme pomazánkové máslo, mléko a citrónovou šťávu,(kdo může i rum) vše vyšleháme, poté pomalu přidáváme směs LABUMIX®-BASE promíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli, vyšleháme do hladka, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu přibližně 45 minut. 

Směs je vhodná rovněž na přípravu slaných pokrmů, zahušťování atd.

Další recepty naleznete v sekci Recepty.

Nahoru

Copyright © 2024 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky, koláče, moučníky, dorty - vše bez lepku a z kvalitních surovin.