Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY - bez lepku

LABUMIX® - BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY - bez lepku

LABUMIX® - BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY - bez lepku
LABUMIX® - BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY - bez lepku

  • Ceny uvidí jen přihlášení zákazníci
  • Dostupnost: Skladem

Směs pro přípravu bramborového těsta - bez lepku

Složení: bramborové vločky, rýžová mouka, škrob (bramborový, kukuřičný, tapiokový), sůl, stabilizátory (xanthan, hydroxypropylmethylcelulosa), kukuřičná mouka, koření.

Hmotnost: 500g

Výživové údaje na 100g výrobku: Energie: 1417kJ - 339 kcal, Tuky: 0,6g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3g, Sacharidy: 76g - z toho cukry: 1g, Bílkoviny: 5,1g, Sůl: 2,1g

Návod na přípravu knedlíků:

K 500g směsi přidáme 625g vody a vypracujeme těsto (ručně nebo elektrickým hnětačem po dobu 2 minut na 1. stupeň). Z těsta vyválíme 3 knedlíky, každý cca 340g. Knedlíky vložíme do osolené vroucí vody, vaříme po dobu asi 18 minut - pravidelně obracíme. Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody, nakrájíme na plátky a podáváme.

Knedlíčky a plněné povidlové taštičky:

Směs na bramborové knedlíky se smíchá s vodou v poměru 1 díl směsi a 1,25 dílu vody (př. 200g směsi+250g vody), vypracujeme těsto-vařečkou a pak rukou nebo hnětačem. Z těsta se tvarují knedlíky a vaří se ve vodě 20 minut (můžeme také plnit uzeným masem).

Povidlové taštičky-zaděláme stejným způsobem těsto, rozválíme hladké těsto válečkem (podsypáváme např. hladkou rýžovou moukou) na malé plátky, poklademe povidly a těsto překlopíme. Skleničkou vykrojíme půlkruhové taštičky, okraje stlačíme prsty, aby dobře držely a vaříme ve vode 8-10 minut.

Malé nočky a šlejšky - z těsta vytvarujeme malé kousky libovolného tvaru a vaříme ve vodě 8-10 minut.

 

Nahoru

Copyright © 2024 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky, koláče, moučníky, dorty - vše bez lepku a z kvalitních surovin.