Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / LABUMIX® - směsi, mouky / LABUMIX® - KMÍNOVÝ CHLÉB - bez lepku
LABUMIX® - KMÍNOVÝ CHLÉB - bez lepku
Směs pro přípravu kmínového chleba - bez lepku
Složení: deproteinovaný pšeničný škrob vhodný pro bezlepkovou dietu, rýžová mouka, pohanková mouka, sójová mouka, kmín(1%), stabilizátory: xanthan, tara guma, barvivo:karamel.
Hmotnost: 400 g
Výživové údaje na 100g výrobku:
Energie 1444 kJ-345kcal, Tuky:0,6g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g, Sacharidy: 76g - z toho cukry: 0,6g, Bílkoviny: 4,8g, Sůl: 0,1g.
Návod na přípravu chleba v domácí pekárně:
Do nádoby nalijeme 420g vody, přidáme 2 lžičky cukru, 35-40g čerstvého droždí(nebo 1 balíček sušeného droždí, např. s vlaštovkou), 400g směsi, 2 lžičky soli a 2 lžíce oleje. Nastavíme domácí pekárnu na speciální bezlepkový program, který umožní cca 10-15minut intenzivního hnětení a kynutí při teplotě 35°C po dobu cca 40 minut. Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout na mřížce. (Tip: V průběhu hnětení těsta, domácí pekárnu otvírejte a kontrolujte, zda hnětení probíhá v pořádku, ulpělé zbytky těsta shrneme pomocí gumové stěrky směrem k hnětacímu háku. Těsto musí tvořit celistvou kouli, nesmí být řídké. Po ukončení hnětení můžeme vyjmout hnětací háky pomocí ruky namočené ve vodě, mokrou gumovou stěrkou těsto následně namačkáme na dno formy a uhladíme po povrchu-vyjmutím hnětacích háků zamezíme opětovnému nechtěnému hnětení.)
Návod na přípravu chleba pro pečení v běžné troubě ve formě:
Ke 400g směsi přidáme 2 lžičky cukru, 35-40 g čerstvého droždí, 450g vlažné vody a 2 lžičky soli (sůl nesypeme ke kvasnicím). Hněteme 3 minuty na 1. stupeň, přidáme 2 lžíce oleje a hněteme dalších 5 minut na 2. stupeň. Do vymíchaného těsta můžeme přidat semínka dle vlastní chuti. Těsto namačkáme pomocí stěrky do formy, povrch uhladíme a necháme přikryté kynout po dobu 30 – 35 minut při teplotě 32-35°C. Pro první fázi pečení můžeme na dno trouby postavit hrníček s vodou, který ve druhé fázi dopékání vyjmeme. Pečeme po dobu 40 minut při teplotě 180°C, dalších 20 minut při teplotě 170°C. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Dáváme pozor na přesné vážení surovin. Vodu vážíme v gramech, nedávkujeme v ml !
V případě, že se chléb po upečení propadne, příště ubereme vodu (můžeme až na 400g), můžeme také ubrat množství kvasnic.