Prohlížíte si: LabuznikCeliak.cz / Těstoviny, cereálie, pochutiny / Pohanka lámanka- bez lepku

Pohanka lámanka- bez lepku

Pohanka lámanka- bez lepku
Pohanka lámanka- bez lepku

  • Ceny uvidí jen přihlášení zákazníci
  • Dostupnost: Skladem

Zrna mechanicky loupané pohanky, která jsou zlomená na půl. Proto Lámanka. Určena k přípravě příloh, karbanátků, k zahušťování polévek, jogurtů, přesnídávek. Výhoda lámanky spočívá v přímém nasáknutí tekutiny při pouhém namočení zrna, jelikož aleuronová vrstva byla při loupání narušena zlomem. Proto je nejvhodnější ji konzumovat bez varu, stačí jen spařit ne vroucí vodou.  

 

Základní příprava pohanky:

Pohanku lámanku nasypeme do nádoby a zalijeme převařenou ne vroucí vodou. Přibližně v poměru 1:1a půl – 2 (pohanka:voda). Platí, čím více vody, tím řidší kaše. Proto vody raději méně. Teplota vody by neměla přesahovat 80°C, abychom zbytečně neničili Rutin. Potom nádobu s pohankou přikryjeme a necháme naměknout 20 minut. Můžeme dát pod peřinu, jako za časů našich babiček. 
Pokud použijeme pohanku jako přílohu, ochutíme ji osmahlou cibulkou na oleji či česnekem na olivovém oleji, které osmahneme. Hotovou pohanku stačí s cibulí nebo česnekem smíchat a osolit.

Nahoru

Copyright © 2024 Labužník Celiak, všechna práva vyhrazena | Výroba webu © 2013 Top Digital Group s.r.o.

Veškeré zde uvedené materiály (fotografie, texty) nelze šířit a používat bez svolení autora.
Bezlepková pekárna a cukrárna. Pečeme čerstvé pečivo, chléb, rohlíky, dalamánky, koláče, moučníky, dorty - vše bez lepku a z kvalitních surovin.